Programma.

maandag

17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
Roeien
Speciaalbier middag
Wakeboard acht
VR roeien
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
laat
SILENT DISCO
Nacht roeien
Cocktail emmers
IRIS burgers

Silent Disco

De Silent Disco is inmiddels een begrip in de OWee en is dit jaar met maar liefst 1000 koptelefoons de grootste van de Benelux! Overdag kan je lekker loungen, de speciaalbiermiddag meepakken en in de stemming komen voor het feest door een stukje te nachtroeien. Geniet daarna van 6 DJ's onder 3 vette muziekkanalen voor een onvergetelijk feest!

dinsdag

17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
Roeien
Rond-
leidingen
Wakeboard acht
Ladies & Men Special
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
laat
HET SPORTFEEST

Het Sportfeest

Het sportfeest is één van de grootste feesten van de OWee. Meer dan 20 verenigingen bundelen hun krachten om een supergaaf feest neer te zetten! Van 19:30 tot 20:30 is er een Ladies, en Men's special! Kom overdag langs om te genieten van een smoothie van de smoothie-ergometer, of maak je eerste halen in de boot!

woensdag

17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
Roeien
Ergometer Smoothies
Wakeboard
acht
Ergometer
Challenge
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
laat
PROTEUS FESTIVAL
Nacht roeien
Live
Muziek
Beer
pong
Homemade
Cocktailemmers

Proteus Festival

Kom woensdag chillen in een festivalsfeer op Proteus! Vanaf 21:30 zullen er twee bandjes optreden: onze eigen ProtHUISband en daarna Cum Laude. Daarnaast zullen de cocktailemmers wederom de hele avond beschikbaar zijn! Kom overdag tijdens de Sport & Cultuurmarkt langs bij onze stand om met VR-roeien bij de Proteus acht in te stappen, en geniet daarna op Proteus van een zelfgemaakt smoothie! Tijdens het eten kan je ook nog voor de laatste keer de wakeboard acht langs zien komen!

donderdag

17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
Roeien
Beerpong
Genieten
Chillen op de
Schiekust
Spelen in de
zandbak
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
laat
Hard
gaan
Nog
harder
Winnen!
Ledenbekendmaking
DOOR HET LINT!

Door het lint!

De laatste kans om je in te schrijven! Vanavond zal bekend worden hoeveel mensen zichzelf toekomstig Proteër mogen gaan noemen, waarna we helemaal door het lint gaan met het eindfeest!

Roeien bij Proteus.

Roeien is een typische studentensport, waar je in relatief korte tijd heel goed in kan worden. Je kan zelfs via Proteus op de Olympische Spelen terecht komen! In Rio hebben 3 Proteers gestart zonder dat ze met roeien te maken gehad hebben voor hun studententijd. Twee van hun hebben zelfs een medaille behaalt: een zilveren medaille met de dames dubbelvier, en een bronzen als stuurman in de Holland Acht! Maar ook voor minder fanatiekelingen is er genoeg plezier en voldoening uit de roeisport te halen. Als je lid bent bij Proteus zijn er grofweg 2 paden die je kunt bewandelen in je roeicarriere, namelijk het 'competitieroeien' en het 'wedstrijdroeien'.

Competitieroeien

Competitieroeien geeft je de ideale combinatie van af en toe lekker sporten en regelmatig leuke feestjes meepakken. Je vormt aan het begin van het jaar een ploegje met mensen die goed bij je passen om dan samen een paar keer per week te trainen en vooral lekker vaak samen te borrelen bij Proteus.

In het voorjaar kun je met je ploeg meedoen aan de NOOC. De NOOC is dé eerstejaarscompetitie waar je bij wedstrijden verspreid door heel Nederland tegen andere studenten kan strijden, onder het genot van een biertje. De wedstrijden worden altijd afgesloten met spetterende studentenfeestjes.

Wedstrijdroeien

Bij wedstrijdroeien haal je het maximale uit jezelf. Samen met je ploeggenoten ga je minstens vijf keer per week keihard trainen om op de wedstrijden concurrenten uit andere studentensteden te verslaan.


De band met je team is heel hecht en je bouwt een bijzondere connectie voor de rest van je leven met ze op. Hierdoor zal je buiten het wedstrijdseizoen ook genoeg feestjes meepakken en andere avonturen beleven. Onder begeleiding van professionele coaches en met het beste materiaal van Nederland is op Proteus alles aanwezig om jou naar je persoonlijke top te helpen!

Studie en roeien.

De meeste leden van Proteus studeren aan de TU, de Haagse Hogeschool of Hogeschool INHolland. Over het algemeen zijn dit pittige studies waarbij een goede inzet een vereiste is. Proteërs zijn vaak gemotiveerde studenten die weten hoe belangrijk het is om goed te studeren en je BSA te halen, anders is het immers ook gedaan met de rest van het studentenleven in Delft.

Roeiers studeren beter!

Om goed te kunnen studeren is het van groot belang om met ritme en regelmaat te studeren. In tegenstelling tot de middelbare school waar er veel contacturen waren werkt men op de TU met veel zelfstudie uren. Roeiers blijken hier erg efficiënt mee om te kunnen gaan en zijn in staat om een perfecte balans te vinden tussen studeren, sporten en vrije tijd. Door de trainingen ontstaat er al snel een ritme dat bijdraagt aan een effectieve werkdag.

Samen studeren

Met meer dan 900 actieve leden binnen Proteus, is er altijd wel iemand die jou kan helpen met studeren. Zo kun je gemakkelijk hulp vragen aan Proteërs die dezelfde studie volgen en de vakken al gehaald hebben. Daarnaast studeren veel Proteërs samen in de bibliotheek of elders op de TU. In tentamenweken komt het bestuur vaak langs met koekjes en koffie om nog even die extra boost te geven vlak voor je tentamens!

Verenigings​leven.

Als student in een nieuwe stad begin je net als vele andere studenten weer op nul. Het bruisende verenigingsleven van een studentenvereniging brengt je in contact met nieuwe mensen die in hetzelfde schuitje zitten als jij. Ook binnen Proteus is dit het geval. Samen met je jaarlaag, roeiploeg, commissiegenootjes en vloot zul je je al snel thuisvoelen in Delft.

Tijdens je eerste jaar op Proteus zul je vooral je maatjes vinden binnen je jaarlaag of je roeiploeg. Na een dynamische introductieperiode met gezellige borrel- en feestavonden op de dinsdag en donderdag zul je gedurende je hele studententijd je jaargenoten weer opzoeken wanneer jullie jaarlied over de barzolder galmt.

Je ploeggenootjes zullen misschien wel vrienden voor het leven worden. Wanneer je elke dag 'Tot morgen!' tegen je ploeggenootjes kunt zeggen, deel je veel lief en leed met elkaar. Samen uren doorbrengen op het water en daarnaast nog vele uurtjes dansen op de barzolder zorgen ervoor dat jij en je ploeggenootjes een hechte vriendenclub vormen.

Hoewel het roeien binnen de vereniging een bindende factor is bestaat het verenigingsleven op Proteus uit meer dan alleen roeien. Zo is Proteus verschillende commissies rijk die ervoor zorgen dat de vereniging een bruisend geheel wordt.

Deze commissies varieren van tappen van bier op feestjes, tot repareren van boten en organiseren van grote nationale roeiwedstrijden. Met je commissiegenootjes beleef je een onvergetelijke tijd waarin je iets tofs neerzet waar leden van heel Proteus van kunnen genieten.

Daarnaast zijn er 'Vloten' binnen Proteus. Deze bestaan uit Proteers van verschillende jaarlagen, waarmee je regelmatig activiteiten onderneemt. Wisselend van filmavondjes en minivakanties tot gezellig borrelen op de vereniging. Door de gevarieerde samenstelling van eerstejaars tot ouderejaars binnen de vloten is dit een mooie manier om met nog meer mensen in contact te komen binnen Proteus en je vriendenkring uit te breiden.

Verhalen van leden.

Lars Kleyn Winkel

"Na een jaar strijden waren wij uiteindelijk de grote winnaar!"

Elke Sanders

"Pfff 6 keer per week trainen in weer en wind, wie wil dat nou weer?"

Shea Haggerty

"Met deze groep zal ik nog voor een lange tijd veel afspreken en feestjes pakken."

Luc van Beek

"Het is erg gaaf om samen met 8 anderen zo gefocust te zijn op maar een doel: Winnen!"

Vincent van Parijs

"Een studentenleven, dat heb je maar één keer!"

Ingmar Visser

"In de afgelopen twee jaar is Proteus tot een tweede thuis voor mij uitgegroeid."

Jeugdroeier?

"Heb je al roeiervaring? Dan zijn we op zoek naar jou! Of je nou jaren fanatiek wedstrijden hebt gestart of meer houdt van een beetje peddelen in de zon: bij Proteus ben je meer dan welkom. Jeugdroeiers zijn namelijk heel belangrijk voor onze vereniging. Zo kun je bijvoorbeeld jezelf verder ontwikkelen in het wedstrijdroeien met goede coaches en mooie boten. Of je kan je ervaring en enthousiasme kwijt bij het coachen van andere ploegen of het helpen bij een gave commissie. Binnen Proteus is er van alles mogelijk en wordt er goed naar je ideeën geluisterd, en is er dus alle ruimte om door te groeien binnen het roeien. Vraag in de OWee naar iemand van de Jeugdroeicommissie als je meer wil weten!"Inschrijven?

Heb je inmiddels een goed beeld van Proteus en wil je dolgraag lid worden bij de vetste studenten roeivereniging van Delft!? Dat kan! Maar alleen in de OWee, bij de infomarkt, tijdens de sport- en cultuurmarkt en natuurlijk gedurende de hele week op Proteus zelf! Let op: Hoe eerder je je inschrijft hoe meer kans je hebt dat je ingeloot wordt! Vragen over de loting? Mail dan naar de lotingscomissie

Ouderejaars?

Ben je inmiddels al een tijdje actief als student, maar mis je toch de gezelligheid en sportiviteit van een studentenvereniging? Of wil jij jezelf tot het maximale uitdagen op sportief gebied? Dan is Proteus ook voor jou! Kom vooral een keertje roeien in een acht, en pak een feestje mee om te kijken of Proteus inderdaad wat voor jou is. Wie weet zien we je komend jaar wel als lid terug!