4.4°C, 4Bft. Inloggen

Voorbeschouwing A3K

Competitieroeiverslag - 31 mei 2019 - 12:55 - Door Susan Potters

De A3K, de Asopos Driekamp zal dit weekend verroeid worden op het mooie water in Leiderdorp. Zoals de naam al zegt, bestaat de wedstrijd uit drie afstanden: een 250, 500 en 1250m. De ploeg die over al deze afstanden gemiddeld de snelste tijd heeft, neemt de winst mee naar huis. Ondanks dat de wedstrijd iets minder bekend is (hij valt niet binnen een van de C4+ bokalen) is het wel erg gezellige wedstrijd! ‘s Avonds zal er ook nog een feestje zijn met het verrukkelijke thema ‘Ex on the Vliet’.

En voor de mensen die hier voor het eerst komen: tussen de sprintjes en de 1250m moeten alle ploegen wachten tot iedereen gefinisht is. Dat kan wel eens erg lang duren, dus daarom de gouden tip: laat je coaches snenks halen bij de McDanks, die is namelijk erg dichtbij. A3Kipnuggets!

Een scala aan ouderejaars compoploegen zal de wedstrijd starten. Perry en Finaal zullen het spits afbijten in het D1 4+ veld, waarna Potentiaal en Impils aan de beurt zijn in het H3 4+ veld. Natuurlijk, die vorige jaren de clubquadruple bokaal heeft gewonnen, zal het dit weekend opnemen tegen wat meiden van EJD’15 en Hoezo?. Met maar vijf ploegen in het D4* veld lijkt de kans op een taart voor Proteus erg groot! Miriam en Geke zullen als vanouds weer in het D2x veld verschijnen en nemen het op tegen Capabel.  

Na een korte pauze zullen MBMB en Anouska in haar skiff starten. Hierna is het de beurt aan het HCL8+ veld. Heerenclubacht Adequaat staat op dit moment op de vijfde plek in de bokaal, Compoacht Equivalent op de eennalaatste plek. Zij zullen natuurlijk proberen om zoveel mogelijk plekjes te stijgen. Damesclubacht CHAOS staat op dit moment ook vijfde in de bokaal en met nog maar 3 wedstrijden te gaan, zullen ook zij er alles aan doen om hoog te eindigen.  

Hierna zullen de heren van poule 2 van start gaan; Compensatie, Tempo 80 Linkerbaan, Stabiel en Adtlantis. Dan zijn een heleboel heren tweetjes aan de beurt: SBP en Omgekeerde Kip in de 2-, maar ook Two and a Half Man, Trekkracht, Tom en Jerry, Driemaal Scheepsrecht en Verse Vis in de 2x. Ook al valt hij niet binnen de C4+ bokalen zal Bliksem aankomend weekend toch starten in het Heren Onervaren C4+ veld.

In het laatste blok zullen de heren van poule 1 Vlietbokaal van start gaan: d’extros, Lange L, Steen Papier Bier en Badbeer. De eerste drie ploegen staan ook respectievelijk eerste, tweede en derde in de bokaal, dus dat belooft weer spannend te worden. Hierna zullen er weer een heleboel composkiffjes starten: Jurgen, Daan, Anton, Thijs en Koen.