3.9°C, 4Bft. Inloggen

Nabeschouwing SIR

Competitieroeiverslag - 27 mei 2019 - 20:38 - Door Sylvie Wigmans

Het weer is bedrukt, maar de verwachtingen hoog. De RSM Saurus International Regatta doet vandaag namelijk haar intrede. In het prachtige Limburg wordt er tussen bomen, de Belgische grens en de kronkelende rivier heel hard geroeid.

In de Heren 1 poule eindigen de ploegen relatief gematigd. De Stoomboot eindigt het hoogst na zaterdag met een 9de plek. Daarna volgen de underdogs van de H1 poule. Nog maar net gepromoveerd naar de nieuwe poule of ze halen zo al Vitaal en Ambivalent in. Ja, boeien? maakt een fantastische intrede op de internationale regatta en eindigt vlak na De Stoomboot 14de. In de Heren 2 poule gaat het al wat beter, De Sproeiers eindigen 5de met enkele plekken achter hun op de 12de plek Spetter Pieter Pater.

Bij de vrouwen gaat het dan weer een heel stuk beter, het lijkt wel alsof zij Proteus’ eer hooghouden dit seizoen. SchieTop haalt zilver binnen met een mooie 2de plek. Xplosief volgt heigend in de nek met een 4de plek en een fantastische prestatie. Chiquita’s eindigen dan weer wat lager maar nog steeds beter dan de mannen met een 8ste plek, en als laatste in de Dames 1 poule, Calypso met een 17de plek.

Na het scala aan C4’en was het tijd voor het hoofdnummer: de MixCl8+. Hieraan deden 4 ploegen mee, waavan maarliefst 2 Proteus ploegen; Optikant en SIRieus. Op de 1500m kwam Optikant binnen met een 2e plek, vlak achter onze Maastrichtse vrienden. Op de sprint maakten ze dit echter helemaal goed en sleepten ze de 2e taart voor Proteus binnen!

In het laatste blok was het dan nog tijd voor de dames in de gladde vieren van de sprintbokaal: Adtvies en Finaal. Na een pittige 1500m en de 250m sprint wist Finaal net voor Adtvies te eindigen en daarmee mochten ze de derde een laatste vlaai van de dag mee nemen naar Delft. 

Daarnaast reikte sponsor RSM dit weekend een speciale prijs uit voor de beste toeschouwers aan de kant. Proteus mocht deze prijs in handen nemen, welke bestond uit een scala versnaperingen: van speciaalbiertjes tot brie en van luxe kaasstengels tot crackers.

De Belgisch-Nederlands Regatta was al bij al een succes, voor de een wat groter dan voor de ander maar een succes nog steeds. Naast genieten, lekker zonnen op het water en extreem hard roeien was het voornaamste van de S.I.R. de enorm aangename sfeer en gezelligheid die de Limburgers met zich mee nemen.