3.9°C, 4Bft. Inloggen

Nabeschouwing EDR

Competitieroeiverslag - 21 mei 2019 - 21:56 - Door Sylvie Wigmans

Afgelopen weekend werd de EDR vergezeld met behoorlijk lekker weer. Een groot aantal ploegen reisden af naar Enschede om op het Twentekanaal het snelst de 1500m en 450m af te leggen, en we kwamen niet met lege handen terug.

Zaterdag
Op zaterdagochtend begon het hemelsblauw op het water te kleuren met Overdrijven in het SB H2 veld. Met hun beide tijden eindigden zij op een 8e plek. In SB D1 startten Complex en Kapot, welke respectievelijk eindigde op een 9e en 11e plek. In SB D3 2 blokken laten belandde ploegje Rameurs op een 10e plek.In blok 4 was het tijd voor de dubbeltweetjes. Klontje Boter met Noortje en Sterre startten in een groot veld en behaalden een 13e plek.In blok 5 mochten de gladde vieren het water op. Finaal en Adtvies hoefden enkel de 450m te starten en haalden respectievelijk een 2e en 5e plaats. Doordat de C2+ eerder die week was gezonken, kon ons bestuur helaas niet starten in het speciale bestuursveld.

Zondag
Waar het op zaterdag nog rustig was voor de Proteus boten, kon op zondag de strijd pas echt losbarsten. In blok 7 begon het met ‘Two and a Half Man’ in het dubbeltwee veld. Bas en Thijs konden naar huis met een 4e plek. In SB H1 was het behoorlijk druk. Bliksem, SPAM, Kiek ‘m Goan, G.I.S.T., CoolBest en Achtung startten in dit veld. Bliksem greep net naast de winst en werd 3e achter concurrenten Gyas en Skadi. In blok 8 mochten de dames uit de clubquadrupel het water op. Wat Denk je Delluf, Strak, Voorbij en Doe Maar werden helaas allemaal verslagen. In blok 9 startten (Ver)zuipen en Fregadt in SB H3, maar ook zij grepen ver naast de winst. In blok 10 was het weer de tijd voor de dames in SB D2. Na velen halen konden Cha Cha Slide en V.L.U.G. niet als eerste over de finish komen. In het laatste blok van het weekend verschenen er nog de mannen skiffjes op het Drienerlose water. Daan, Koen en Anton gingen de strijd met elkaar en vele anderen verenigingen aan. Uiteindelijk was het Daan die weer als eerste over de finish wist te komen en bracht hij daarmee de taart voor Proteus dat weekend binnen.

Na zaterdag geroeid te hebben óf alvast ter voorbereiding op zondag konden alle Proteus ploegen net als vorig jaar genieten van een BBQ op de campus met een mobitap georganiseerd door de Toercie. In de Bastille werd ‘s avonds een feest georganiseerd, waarna de ploegen direct konden doorrollen naar hun tentjes op het campusterrein.
Al met al was het een geslaagd weekend en is Proteus weer één taart rijker!