6.2°C, 3Bft. Inloggen

Nabeschouwing Westelijke

Wedstrijdroeiverslag - 21 mei 2019 - 11:38 - Door Susan Potters

De nabeschouwing van de Westelijke, en nu de echte. Dit weekend hebben weer heel wat ploegen de wind en golven getrotseerd op de Willem-Alexanderbaan. Niet voor iedereen waren deze golven te machtig, maarliefst 4 blikken zijn verdiend en daarmee is Amber elite geworden!

Eerstejaars
Dit weekend startten alleen EJD en EJZ in de acht, EJL is door een aantal blessures te vinden in een viertje. EJD bewees dit weekend dat ze niet altijd laatste hoeven te worden. Op zaterdag hebben ze lekker geracet en waren ze maar 2 seconden verwijderd van een plekje in de A-finale. Helaas kon dit niet worden doorgezet in de finale of op de zondag en zijn ze zonder punten naar huis gegaan. EJZ haalde op zaterdag op 1 seconde de A-finale niet, idem dito voor de zondag. EJL en Zwicht startten dit weekend in hetzelfde veld, omdat er niet genoeg animo was voor een licht eerstejaars vier veld. Op zaterdag haalden ze beide de A-finale, waar Zwicht vervolgens derde werd! Hierdoor zullen ze een plekje stijgen in het klassement, naar een vierde plek. Licht bewees dat zij prima kunnen meekomen in het zware veld en werd zesde. 

Op zondag was het extreem spannend in het heren beginnelingen veld; na 10 minuten krabben en nadat Njord meerdere pogingen nodig had om bij de start te komen, begon de race. Vanaf de 1000m lag Zwicht op een eerste plek en die hebben ze niet meer weggegeven. Zij kwamen als eerste over de finish en hebben hiermee als eerste van de eerstejaars ploegen geblikt! (Voor meer details lees: EJ4+ Nabeschouwing Westelijke, erg fun). Licht finishte maar 3 seconden later dan Zwicht. 

MGD
Op de zaterdag is het Florine & Sophie gelukt om in de A-finale te komen, maar Marleen en Mela (van Laga) lukte dit net niet. Vervolgens werden Florine & Sophie 8e in de A-finale, en Marleen & Mela 2e in de B-finale. Lisa en haar vriendin van Skoll gingen ook door naar de A-finale, maar werden daar laatste. Zo ging het ook bij de Development 4- een stuk beter in de voorwedstrijd dan de finale. Veerle en Amber deden mee in het gevorderde skiff veld; ze waren erg aan elkaar gewaagd en werden vlak na elkaar 3e en 4e. Hierna hebben ze samen in het DE2x gestart, tegen onder andere Anouk en Tosca van Orca. Onze lichte dame trapte klaarblijkelijk harder, met nog frisse beentjes. Ze eindigde 2e en Amber & Veerle werden 3e. 

Op zondag kwamen Florine & Sophie weer in actie in het DB2x veld en werden ze vierde in de A-finale. De vierzonder lukte het één bootje te pakken in de finale en werd 5e. Amber en Veerle kwamen in actie in het elite skiff veld, waar Amber weer net voor Veerle wist te finishen met een 1e plek. Hiermee is Amber elite geworden! Hierna was Anouk aan de beurt. Haar grootste concurrent was Tosca, met wie ze zaterdag nog samen in de boot had gezeten. In de finale wist Tosca haar puntje toch voor die van Anouk te leggen, maar enkele uren later stapten ze weer samen in de boot voor het LDE4x veld en werden ze 2e. 

MGL
Voor licht waren het Mitch en Calvin die zaterdag de WAB in de skiff trotseerden. Beide kwamen tot de A-finale en werden respectievelijk 3e en 5e. De vierzonder werd vierde, waardoor ze hun eerste plekje in het klassement moeten afstaan aan Skoll. Matthijs en Roel werden ook vierde, waardoor ook zij hun tweede plek in het klassement niet zeker meer zijn. Zondag verscheen Mitch weer skiffend aan de start, deze keer in het LHB1x veld. Erg succesvol, want hij werd eerste in de finale. Roel en Matthijs werden ook eerste in hun veld en verdienen nog een blik voor Proteus! Iets minder goed ging het bij de lichte vierzonder met Skadi invaller, in de B-finale werden zij 2e.  

MGZ
De mannen van MGZ hebben het maar druk dit weekend. Sommigen verschenen in maarliefst 4 velden. Zo begint de zaterdag met een 2e plek voor Pieter & Ries in het HG2- veld. Slechts 25 minuten later doen ze nog een baantje met Niek en Steven in het HE4- veld en worden ze 3e. Ook Niek komt nog een keer in actie, skiffend, en wordt 6e in de A-finale. Zondag worden zij 3e in het HG4- veld (de Development4- wordt hier 6e) en varen ze in een combi-bootje in het HE8+ tegen onder andere de Holland U23 acht! De Development dubbeltweetjes doen het minder goed, zij worden op zaterdag laatste en eennalaatste. Bij Joram & Roland ging het zondag beter, ze werden 3e in de A-finale.