5.9°C, 4Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Westelijke

Wedstrijdroeiverslag - 17 mei 2019 - 15:09 - Door Coen Jansen

Wist je dat Proteus betrokken is bij de organisatie van de Westelijke Regatta? Dat is natuurlijk de reden dat het zo’n mooie wedstrijd is. Op zowel zaterdag als op zondag gaan de wedstro’s hun 2k in een zo snel mogelijke tijd afleggen op het impétueuse water van de Willem-Alexanderbaan.

Eerstejaars
De dag van de klassementswedstrijden is voor de ene ploeg spannender dan de andere. We zijn al ruim over de helft van het seizoen dus de meeste klassementspunten zijn reeds vergeven. EJD voer de laatste tijd achteraan in het veld dus hebben ze het over een compleet andere boeg gegooid en zijn afgelopen week in viertjes gaan trainen. Het Esther duo kan helaas niet starten dus roeien ze dit weekend met Sija en een invaller van Thêta. EJZ heeft zijn draai gevonden in de opstelling en maken stappen. De eerste punten hebben ze vorige wedstrijd al binnen gesprokkeld en willen zaterdag naar eigen zeggen “ze allemaal kapotslopen”. Bovendien gaan ze hun mentale kracht verbeteren door potjes schaak (dit is geen grap).
EJL stapt over naar het viertje vanwege een aantal heftige blessures maar hopen bij de ARB wel weer in hun hoofdnummer te kunnen starten. Chiel start als ‘t goed is wel nog met een viertje van onze rode buren. Tot slot hebben we de Zwichte 4 die nu een stijgende lijn aan het maken is in het klassement. De nieuwe opstelling met Gilles op slag is nog even wennen maar het vertrouwen is er zeker.
Op zondag gaan de eerstejaars uiteraard ook de strijd aan in de klasserende velden. EJZ en EJD in de 8 en EJL in wederom in de 4+. Zwicht zal ook kampen met de door Loles gestuurde EJ4 van Laga over wie er met dat beginnelingenblik vandoor gaat. 

MGD
De dames van de middengroep hebben een hoop deelnemers in developmentsklassementen. De 4- staat er op dit moment het best voor met een 6e plek in het klassement. Florine & Sofie en Jill&Marleen hebben tot nu toe nog geen punten weten te halen, maar wat niet is kan nog komen. Jill kan trouwens niet meeroeien dit weekend dus valt er een dame van Laga voor haar in. Daarom zien we op zondag ook alleen de Florine&Sofie combi op het water bij de klasserende velden. Lisa stapt weer samen in het schuitje met Iris van Skøll voor het lichte dames Dev klassement en zondag om te strijden voor dat waardevolle klasserend punt.
Dan is er ook nog een aantal niet-klassement roeiende dames die ook zeker niet stil hebben gezeten afgelopen weken. Niet meer weg te denken zijn Veerle en Amber. Zaterdag gaan ze samen dubbeltweeën in het elite veld maar zijn ook elkaars concurrent in het DG1x veld! In het dubbeltweeveld moeten ze het trouwens afleggen tegen niemand minder dan onze eigen Anouk! In combinatie met Tosca van Orca hengelen ook zij naar die winst.
Zondag nemen Veerle en Amber een klein stapje terug en starten gewoon weer in slechts een veld, namelijk het elite skiffveld. Even daarna zal ook volbloed sculler Anouk starten met in het lichte damesskiffveld.

MGL
De lichte jongens zijn bezig in een prima seizoen en klappen weer een hoop kleine nummers op het water dit weekend. Zo gaan scullers Calvin en Mitch de skiff in op zaterdag en op zondag en Jeroen start zaterdag het 2- veld met Bart van Skadi. De developmentsploegen gaan heel degelijk: de 2x staat op dit moment 2e in het klassement achter het tot nu toe oppermachtige Okeanos en de 4- staat zelfs 1e! Geen haar op hun hoofd die eraan denkt die plek nog weg te geven.Zondag trekken Lucas en Hidde zich terug uit de 4 en gaan zoals vanouds in de 2-. Als het LHE2- veld niet doorgaat pakken ze hem mee in het open veld. Wordt het weer een clean sweep, royal flush of yahtzee? De twee met Jeroen en Skadinees Bart voegt zich bij de rest van de 4- roeiers en starten in het LHGb4- veld. Roel en Matthijs starten in dezelfde opstelling als zaterdag maar nu in het LHB2x veld 

MGZ
De meeste inschrijvingen komen van onze zware middengroepsectie. Den oude 4- zal starten op zaterdag met frappante opstelling en ‘s zondags het riedeltje herhalen maar dan in het HG4- veld. Niek gaat ook nog proberen te skiffen zaterdag. Bovendien is er een heuse coöperatie gaande met de fat-ergs van een aantal andere verenigingen en gaan de vier oude 4 roeiers ook starten in het HE8+ veld als de Proteus-combi. Alsof het nog niet genoeg was gaan Spies en Rieter ook nog tweezonderen op zaterdag. Als ze een van de velden weten te winnen gaan ze kaal! Het staat hier nu zwart op wit dus ze kunnen niet meer terug.
Verder staat de Dev4- nu steady halverwege in het klassement en willen nu natuurlijk alleen maar meer punten binnen halen. Zondag roeien ze zoals vanzelfsprekend volle por in het HG4- veld. Het klassementspunten binnenharken geldt uiteraard ook voor de twee Dev2x’tjes. Naar gerucht starten Joram en Roland dit weekend voor het eerst op beide dagen, daar waar Vincent en Tijmen daar al meer lucht van hebben. Een voordeel, nadeel, of juist een aandeel? Wie zal het zeggen?
Opvallende afwezigen zijn Jiri en Stefan. Zij gaan een trainingsweekend doen om nog wat fitter te worden. Al met al weer een lekker weekendje wedstrijdroeien op de WAB