7.3°C, 5Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Hollandia

Wedstrijdroeiverslag - 18 april 2019 - 14:14 - Door Susan Potters

Dit weekend zal de Hollandia/NK Klein plaatsvinden op de Bosbaan. Op vrijdagmiddag zullen de kleine nummers een timetrial varen, om een plekje in de finales op zondag veilig te stellen. Tevens is dit de eerste wedstrijd van het kortebaan seizoen, dus zullen de development boten voor het eerst klassementspunten kunnen binnenhalen.

NK Klein
Op vrijdagmiddag zullen de HE2- beginnen met het varen van een timetrial. Vincent en Sander van Theta zullen in dit veld starten tegen onder andere Niek en Steven. Vorige week hebben ze tijdens de Skoll Cup al een oefenrondje kunnen doen, waarbij Vincent en Sander tweede in hun veld werden. Dit belooft veel goeds voor dit weekend! Pieter en Ries aka de jonghe 2 pjempen vervolgens ook de baan over want er kan hier weleens aanspraak gemaakt worden voor een U23 bootje. Hierna zullen Jiri en Stefan in het HE1x veld starten, gevolgd door Jaime en Keenan in het HSB1x veld. In het lichte veld zullen Bart, Mitch, Tom en Calvin in de skiff starten met ook hier kans op U23 projecten voor de laatste twee! Voor de dames zullen Kitty en Ingmar in de 2- starten. Zij zullen het opnemen tegen een heleboel bondsroeisters, onder andere Ellen Hogerwerf met Jose van Pelargos. Ingmar heeft ook haar ogen op U23, net als Veerle. Zij zal met Amber en Roos de Jong in het skiffveld starten, net als Anouk. Zal het haar, net als op de Varsity, lukken om de winst mee naar Delft te nemen? Wij zijn benieuwd!

Eerstejaarsklassement
Vanwege het hoge aantal inschrijvingen voor de Hollandia, zijn er wat wijzigingen in de planning geweest. Voor de eerstejaars betekent dit dat er geen B-finales geroeid zullen worden. Hierdoor is het extra belangrijk om meteen al in de voorwedstrijd te knallen en is het alles of niets.  EJZ zal dit weekend voor het eerst een 2k wedstrijd starten, aangezien ze niet naar de Varsity zijn gegaan. Het belooft spannend te worden en hopelijk zullen ze die gewilde klassementspunten verdienen! EJL was bij de Varsity heel dichtbij de A-finale, maar uiteindelijk kwamen ze 2 seconden te kort. Zullen ze tijdens de Hollandia revanche kunnen nemen en wel de A-finale halen? Zwicht greep tijdens de Varsity ook net naast de A-finale. Deze keer is de tegenstand erg groot, maar liefst 13 ploegen doen mee in hun veld. Het belooft een spannende race te worden voor hen! EJD zal met invaller Eline aan de start verschijnen, vanwege een rugblessure van Spruit. Zij zal EJD natuurlijk heel hard aanmoedigen naar hopelijk de A-finale!  

Developmentklassement
Voor het development klassement is dit weekend het eerste echte meetmoment met andere verenigingen. Voor het eerst zullen ze punten kunnen verdienen voor hun klassement. De middengroepen zijn goed vertegenwoordigd in dit klassement; zwaar zal in het 4- en 2x veld starten. Voor de dames zullen Sanne, Melissa, Annelouk en Jolien starten in de vierzonder en ook hebben zij 2 dubbeltweetjes aan de start liggen. Lisa zal in het Lichte Dames veld starten met Iris van Skoll. Na een goed langebaan seizoen met meerdere blikken, zijn we benieuwd of het ze dit weekend weer gaat lukken de winst mee naar huis te nemen! De lichte heren deden het op de Varsity erg goed en behaalden daar een 3e plek in de finale. We zullen zien of het Chris, Jarem, Hidde en Lucas deze keer weer lukt om hoog te eindigen! 

Zondag
Op zondag zullen de eerstejaars het beginnelingen veld starten en de ouderejaars het gevordenen veld. De eerstejaars gaan hier proberen hun eerste blik binnen te hengelen. Ook zullen de finales van het NK Klein geroeid worden.