19.4°C, 4Bft. Inloggen

Nabeschouwing Skoll cup

Competitieroeiverslag - 15 april 2019 - 11:09 - Door Michelle Dubbeld

Afgelopen weekend waren we op de Bosbaan in Amsterdam op de 25e Skøll Cup te roeien. Het weekend is voorbij, de finish gehaald, de Skøllburgers opgegeten dus het is tijd voor de nabeschouwing!

Het weekend begon zaterdag voor de eerste ploegen erg vroeg, als eerste stapten de dames en heren die strijden voor de Stuurboord bokaal in de boot. Kapot beet de spits af en zij streden de 1000 meter tegen wind in naar een tweede plek in de voorwedstrijd om zo een plek in de A finale te veroveren die zij later op de dag wisten te winnen! De eerste taart van dit weekend. Daarna lieten onze eerstejaars ploegen V.L.U.G., Coolbest en Rameurs ook zien wat ze konden en zij wisten allen een plekje in de A finale te bemachtigen! We gaan verder met de spannendste act van de dag… het herendispuut C4+ veld. Na een grootse aankondiging zat heel de vereniging klaar om deze heren als eerste de finish over te zien gaan. Het was even spannend en het scheelde niet veel maar Team Tank haalde de tweede taart van de dag binnen en wonnen alweer! De dames viermet Perry roeide daarna naar een plekje in de B finale waar ze een tweede plek wisten te bemachtigen. Vervolgens was het tijd voor het herenclubachten veld, vanuit Proteus starten Adequaat en Equivalent. Beide boten deden hun uiterste best. Adequaat mocht met een eerste plaats in de voorwedstrijd de A finale starten waar zij als zesde de finish over kwamen. Bij Equivalent verliep het minder goed, met een vijfde plek in de voorwedstrijd was er helaas geen plaats voor een finaleplek. In het heren 2x veld behaalde Tom en Jerry de B finale waar zij als eerste de finish over kwamen. Daarna was het tijd voor de heren skiffjes waar Koen, Daan en Aubin een plekje in de A finale wisten te bemachtigen en Daan daar zelfs als eerste over de finish kwam! De derde taart voor dit weekend! De heren van onze zware Top C4+ Solide deden hun best, maar hun voorwedstrijd verliep niet zoals verwacht, later op de dag herpakten ze zich weer en kwamen als eerste over de finish in de D finale. De voorwedstrijd van de dames viermet MBMB was gelijk hun finale, de dames deden hun uiterste best en namen de vierde taart van dit weekend mee naar huis!

De zondag ging verder met de eerstejaars C4+ heren van poule 3 en de C4+ dames van poule 1. Overdrijven en (ver)zuipen haalden beiden een eerste plek in hun voorwedstrijd, Overdrijven behaalde een plekje in de A finale, waar zij nogmaals als eerste over de finish kwamen en de vijfde taart wonnen! (ver)zuipen kwam terecht in de B finale en eindigde daar op een vierde plaats. Lange L, Steen, Papier, Bier en d’Extros streden hun voorwedstrijd in poule 1 van het heren viermet veld en eindigden alle drie in de A finale. Na een spannende strijd eindigden zij op de tweede, derde en vierde plaats. Vervolgens was het tijd voor damesclubacht CHAOS om te strijden voor een plekje in de A finale, na een pittige strijd en een fotofinish werden zij tweede in de voorwedstrijd om daarna een derde plaats te behalen in de finale. Na de clubachten gaan we door met de heren tweezonder waar Vincent samen met Sander de Graaf van Thêta de tweede plaats pakte in de A finale en Niek en Steven als vijfde over de finish kwamen. Daarna roeiden de heren van poule 2 van het heren viermet veld hun voorwedstrijd. Adtlantis en Stabiel behaalden hier een derde en vijfde plek in de A finale. Jiri, Bart en Stefan roeiden zich alledrie in hun skiff naar de A finale waar Bart als eerste over de finish kwam en er met de overwinning vandoor ging! Hierna wonnen Miriam en Geke hun voorwedstrijd in de dubbeltwee om daarna de derde plek te bemachtigen in de A finale. Tussendoor kwam Lotte nog even voorbij in haar voorzittersskiff waar zij de vijfde plaats haalde. We gaan verder met de heren viermet van poule 3 waar Impils en Compensatie beide de A finale weten te behalen. Compensatie gaat hier als eerste de finish over en taart! We zijn inmiddels bijna aan het einde van de dag aangekomen, de eerstejaars heren C4+’en van poule 1 doen hun best. Bliksem en kiek ‘m goan behalen de A finale waar zij een vierde en zesde plek behalen. Als allerlaatste van de dag mag de dames TopC4+ Ongekend laten zien wat zij kunnen. Na hun voorwedstrijd  halen ze de B finale en worden hier vierde. Zes taarten verder kunnen we tevreden naar huis, op naar de volgende finish!