19.4°C, 4Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Skoll Cup

Competitieroeiverslag - 12 april 2019 - 21:11 - Door Philippe van Mastrigt

Aankomend weekend is het moment van de 25ste Skøll Cup aangebroken. Met maar liefst 50 ploegen zal Proteus weer groots deelnemen met roeiende atleten die Skøllburgers vreten. Lees hier de voorbeschouwing van de jubileumeditie!

Op zaterdag zullen de eerste voorwedstrijden van de stuurboordbokaal al vroeg in de morgen van start gaan. De dames en heren C4’en zullen hier laten zien wat zij in petto hebben. Hierna volgen de dames 4+ ploeg Perry en in het Herenclubachtveld Equivalent en Adequaat. Om 10:20 zullen de Heren 2x ploegen van start gaan opgevolgd door het heren skiffveld. De dames 4+ ploeg MBMB zal als laatste van de ochtend strijden. Allereerst zal Solide (C4+) in de middag hun voorwedstrijd roeien, waarna om 15:05 en 15:10 twee speciale velden zullen gaan starten. Om 15:05 zullen Tim en Lotte (Mit Ettol) ons lief bestuur representeren en strijden in het 2x veld tegen de besturen van Orca, Asopos, Saurus en Phocas. Om 15:10 zal Team Tank met uiterst geoefende (ontm)Oude C4 deelnemen aan het heren dispuut veld! Dit is al direct de finale, dus de tijdsnelste van de twee heats mag zich de kampioen noemen. Mocht Team Tank weer winnen dan zal dat voor het 3e jaar op rij zijn waarmee automatisch een traditie wordt gezet. Bovendien heeft Pablo beloofd in de boot te gaan staan met zijn riem boven zijn hoofd na het passeren van de finishlijn. De WeekAfsluitBorrel op de Beuk wordt zodoende des zondags omgedoopt tot een heuse kroegjool. Hulde voor het hoofdnummer!
Na deze twee bijzondere races zullen, niettemin, SBP en Omgekeerde Kip van start gaan in het heren twee zonder veld. Na een drukke dag hard geroeid te hebben kan men van de zaterdagavond genieten in de sociëteit aan de Jan Vroegopsingel. Hier zal namelijk het Skøll Cup-feest plaatsvinden waar goudgele rakkers kunnen worden buitgemaakt.

Voor de zondag zal het in de vroege ochtend allereerst gaan om de voorwedstrijden van de stuurboordbokaal (C4’en): 3 heren ploegen (Overdrijven, (ver)zuipen, Fregadt) en twee dames ploegen (Complex, Cha Cha Slide). Vervolgens zullen de heren 4+ hun voorwedstrijden roeien waarna Chaos in het damesclubachtveld zal deelnemen. Iets na tienen zullen de voorwedstrijden van heren 4+ zich verder afspelen. Om 10:20 zal het heren elite skiffveld van start gaan waarin Jiri de Vos, Stefan van den Toorn en Bart Lukkes (Tokyo Drift) voorbij zullen flitsen. Net voor twaalven zullen dames 2x ploeg Miriam en Geke en skifster Anoeska de Jong van start gaan. Net voor lunchtijd (12:20) zal nogmaals een speciaal veld starten: het voorzitter skiffveld. Waarin onze voorzitster Lotte van Dongen het opneemt tegen de verenigingen Agon, Euros, Boreas, Skøll, Phocas, Orca en Saurus. Als laatste van de zondag zullen de heren C4’en (ACHTung, Spam, Bliksem, Kiek ‘m goan en GIST) en de dames topC4 (Ongekend) van start gaan.

Mocht je niet overal bij kunnen zijn of wil je toch even weten hoe ver je naast/voor het baanrecord zat? Alle geroeide tijden kunnen worden waargenomen op https://regatta.time-team.nl/skollcup/2019/

Op naar de finish!