6.3°C, 4Bft. Inloggen

Nabeschouwing Varsity

Wedstrijdroeiverslag - 09 april 2019 - 11:38 - Door Susan Potters

Afgelopen zondag was het zonnige Amsterdams Rijnkanaal (aka klotsbak) weer het strijdtoneel voor de Varsity. Er zijn 11 Proteus ploegen naar Houten afgereisd en er is uiteindelijk 1 blik mee naar huis genomen!

De dag begon met de Dames Overnaedsche 4+ met sapjesploeg Kapot. Helaas was het roer niet mee opgeladen op de bowa, wat voor grote moeilijkheden zorgde. Een laatste plek en bijna overvaren worden door het HB4+ veld was het gevolg. Hierin startte onze Zwicht, die ondanks een 6e tijd in hun veld, 3e werden in hun voorwedstrijd en dus net de A-finale niet haalden. Wel nemen ze klassementspunten mee naar huis en behouden ze hier hopelijk hun mooie 4e plek in het klassement mee.  

Vervolgens was het de beurt aan het LHE4- veld, waar Chris, Lucas, Jarem en Hidde eerste werden in hun voorwedstrijd! Hierna verscheen EJD aan de start, maar helaas hebben zij geen plekje in de A-finale kunnen bemachtigen. Onze Anouk startte voor een keer niet in het lichte dames veld, maar in het DE1x veld. Met meer dan 30 seconden verschil op de nummer 2 was zij de overduidelijke winnaar van haar voorwedstrijd. EJL maakte het spannend; op de 1000 meter lagen ze nog op koers om de A-finale te halen, maar op het laatste moment bleken Aegir en Theta een sterkere eindsprint te hebben en werden ze toch vierde.  

Hierna was het de beurt aan de voorwedstrijd van het hoofdnummer: de Oude Vier. Proteus zat hier in een pittige voorwedstrijd met de twee favorieten: Triton en Skoll. Zij bleken toch te sterk en het lukte Ries, Niek, Steven en Pieter met stuur Fleur niet om de finale te halen. De Dames Vier deed betere zaken, zij werden 2e in hun voorwedstrijd!  

Het middagblok begon met de Heren Overnaedsche 4+, waarin TopC4+ Bliksem startte. Ook hier bleek dat het moeilijk is om zonder roer een wedstrijd te varen en zij werden eennalaatste, waarna de HG4+ 6e in de finale werd. Anouk, die in de ochtend een hele goede voorwedstrijd gevaren had, liet ook in de finale weer blijken dat ze als lichte dame goed kan meekomen in haar veld. Al in de eerste 500m lag ze duidelijk voor en ze wist het gat alleen maar groter te maken. Uiteindelijk was ze meer dan 15 seconden sneller dan de nummer 2 en mocht ze heel even een grote beker vasthouden. Gefeliciteerd Anouk! 

De lichte vierzonder werd uiteindelijk vierde in de A-finale, waarna het de beurt was aan Kitty, Ingmar, Amber en Veerle in de finale van de Dames Vier. Het was een spannende race en iedereen hoopte stiekem wel dat het hun zou lukken om te winnen. Helaas bleek Nereus, net als voorgaande jaren, toch sneller te zijn.  

Vervolgens de finale van het hoofdnummer: de Oude Vier! Deze race van 3 km werd met de hand gestart, na een foutje van de organisatie. De twee grootste kanshebbers Triton en Skoll waren erg aan elkaar gewaagd, en finishten uiteindelijk met maar 1 sec verschil tussen hen, met winst voor… Triton! Na 52 jaar niet te hebben gewonnen, is het ze eindelijk gelukt de vloek te verbreken!