3.9°C, 4Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Varsity

Wedstrijdroeiverslag - 05 april 2019 - 22:52 - Door Sylvie Wigmans

Met nog maar 2 dagen tot V-day en een uitstekende weersvoorspelling voor zondag kijken we uit naar alweer de 136e editie van de Varsity. Lees hier de voorbeschouwing.

Deze zondag is het weer zo ver: de 136e editie van de Nationale Studentenroeiwedstrijden Varsity. Zo ongeveer heel roeiend Nederland zal deze dag op of langs het water van het Amsterdams Rijnkanaal te vinden zijn. Ofwel om halen te maken, ofwel om commentaar te geven óp de mensen die halen maken. Vanuit Proteus zullen er 11 ploegen afreizen naar Houten om zo veel mogelijk blikken mee naar huis te nemen.

Alle eerstejaars wedstrijdploegen zullen zondag de strijd met elkaar aangaan op de 2 kilometer. Na een chaotische H4K en Head zien de weersvoorspellingen er voor dit weekend een stuk beter uit en kan er echt gestreden worden. Onze EJD zal de Varsity met invaller Paula in de acht starten. Vorig jaar werd EJD na een goede race in de A-finale helaas uitgesloten. We zullen zien hoe de dames het dit jaar gaan doen. Ook EJL zal met een invaller roeien deze zondag. Zwicht start met de normale opstelling in de gladde vier. Na op een 4e plek te zijn geëindigd tijdens de Head, belooft het een spannende race te worden. Ze zullen het onder andere op moeten nemen tegen de Zwicht van Laga, die al een aantal keren door Loles naar de winst is gestuurd. Dankzij een aantal flinke blessures zal EJZ, ondanks dat zij met 10 roeiers zijn, de wedstrijd zondag helaas niet starten.

Daarnaast zullen genoeg ouderejaars wedstrijdroeiers op het water te vinden zijn. Zo starten Hidde, Jarem, Lucas en Chris in het LHE 4- veld. Anouk stapt wederom in de skiff en zal het moeten opnemen tegen 7 andere lichte dames. Matthijs, Ruben, Rik en Sander zullen met stuur Lisanne starten in het HG 4+ veld.  

Niet alleen wedstrijdroeiers zullen in Houten op het water te vinden zijn. Ook het Overnaedse C4+ veld is een echte klassieker. Sapjesploeg Kapot (dames) en Lichte Top C4+ Bliksem zullen Proteus vertegenwoordigen in dit prachtige veld. Hopelijk kan onze mooie boot - in tegenstelling tot vorig jaar - binnen 10 minuten de finish bereiken.

Ook dit jaar zal er weer een ongestuurd Dames Vier veld zijn, waarvan de finale voor het Hoofdnummer start. In de afgelopen twee edities gingen de Dames van Nereus er vandoor met de overwinning. Maar omdat het Dames Vier veld nog relatief nieuw is, is alles mogelijk. Proteus start dit veld voor het eerst dit jaar en wordt vertegenwoordigd door Veerle, Amber, Ingmar en Kitty. Wellicht weten zij de winst voor het eerst mee naar Delft te nemen.

De dag zal uiteraard worden afgesloten met het Hoofdnummer. Met 42 Oude Vier overwinningen draagt Nereus nog altijd de beste naam. Zullen ook dit jaar de roeiers uit de hoofdstad de winst mee naar huis nemen of wordt de vloek op Triton eindelijk beëindigd? Vorig jaar eindigde Skoll verrassend op een 3e plek, dus wie weet zien we dit jaar ook andere verenigingen in de top 3 verschijnen. Zo wist Proteus 3 jaar geleden een 3e plek te behalen met slag Vincent Klaassens. Namens Proteus zullen dit jaar starten (vbns): Ries, Niek, Steven en Pieter. Fleur zal hierbij de Heeren proberen naar de overwinning te sturen. Daarbij moeten ze het opnemen tegen 15 andere sterke ploegen.

Een zondag met een groot aantal Proteus ploegen om naar uit te kijken. Om naar de wedstrijd te komen kijken, is een ticket vereisd. Deze zijn te bestellen op de officiële website van de Varsity: https://knsrb.nl/varsity/shop/ticket-varsity-136/. Tevens zal er een pendelbusje rijden tussen station Houten en het wedstrijdterrein, hiervoor kan ook meteen een kaartje gekocht worden via de website. Verzamel al je ploeggenoten om Proteus zondag aan te moedigen en de kant van het water hemelsblauw te laten kleuren!