4°C, 4Bft. Inloggen

Nabeschouwing Head of the River

Wedstrijdroeiverslag - 18 maart 2019 - 20:06 - Door Coen Jansen

De wind heeft dit weekend hier en daar goed roet in het eten weten te gooien tijdens de Head of the River Amstel. Desondanks was de vibe zeer aanwezig en zijn er weer puike overwinningen binnen gesleept en de nodige knaks en burgers verorberd.

Eerste een kleine SO naar de ploegen die ‘s zaterdags niet aan de start hebben kunnen verschijnen, daar zijnde de Heerenclubacht Adequaat, de compoacht Equivalent, de Mixacht Optikant, EJD, MGD en de Veteranenacht. Op naar de volgende wedstrijd!
Op zondag piekte de spits zo iets voor tienen, toen busladingen vol Proteërs zich settelden, al staand of fietsend, langs de kant van het parcours. Blok 3 ving aan om de vrij christelijke tijd van 10:45, toen de LHG8+ veld over de Amstel stoomtreinde. Het was uiteindelijk onze eigen MGL die de eerste overwinning binnenhengelde ten koste van onder andere een bonte Skøll-combi, die bijna een tiental seconden tekort kwam. Blik voor de D.S.R.!EJL ging vervolgens de strijd aan en wellicht bleek de wind toch net een graad te verstorend, ze eindigden op de 12e plek en weten dus geen punten voor het klassement te bemachtigen.

Dat het clubroeien van omvangrijke betekenis is op onze vereniging bleek wederom in de velden hierna. De Damesclubacht Chaos en een hele hand vol dubbelvieren startten in de clubvelden. Voor de Damesclubacht viel de concurrentie ietwat te sterk uit en moesten het doen met de 10e plek. Overigens roeiden in de winnende DDS 8+ een goed aantal oud Proteërs mee, klasse! In het DCl4* veld eindigde Proteus Driemteam op een respectabele 3e plek, Strak kwam in de top van het peloton aan op de 9e plaats, op de voet gevolgd door Wat Denk Je Delluf? Voorbij kon pal voorbij Doe Maar blijven en eindigden 17e en 18e respectievelijk.

MGZ had zijn krachten moeten sparen tot het laatste blok en splitste zich op in twee 8’en. De Oude 8 had ‘n goeie dag en heeft na strak door de hoerenbocht te zijn gegaan de 2e plek verwezenlijkt. De minder oude 8 wist het helaas niet helemaal waar te maken en kwamen als 11e over de eindstreep vlak voor de Nieuwe Amstelbrug. Hekkensluiters van het veld was de samengestelde Proteus/Skøll 8 met een diversiteit aan roeiers, waaronder Fedde van EJZ en wedstrocoaches Olaf, Hugo en Boppe.
De 8+ van EJZ wist jammer genoeg niks bij hun huidige klassementspunten op te tellen en ging naar huis met de 11e plek, vlak achter Thêta. In het EJ4+ veld heeft Loles als stuur van Laga het opnieuw klaargespeelt een blinkie te verdienen met een ijzersterke tijd. Onze eigen Zwicht heeft het ook helemaal niet slecht gedaan en zijn met de 4e plek erg tevreden.
En even voordat het gros van de leden op het punt stond zich aan een ongerantsoeneerd Hemelschblauw burgerdiner te gaan voldoen wisten Sytske en Pietje hun Dames Veteranen 8 naar de overwinning te sturen! Met een hoop toonaangevende prestaties en 2 overwinningen was de Head weer erg leuk.