17°C, 5Bft. Inloggen

Nabeschouwing Gyas Hunze

Competitieroeiverslag - 26 februari 2019 - 23:42 - Door Philippe van Mastrigt

Het was weer zover, de Gyas Hunze. Voor velen de eerste race van 2019, dit keer in een zeer zonnige uitvoering met vele bruggen en de afstanden van 2.5 kilometer en 400 meter. Met het kwik boven de tien graden en de felle zon is er hard gestreden. Proteus was hierbij goed vertegenwoordigd met maar liefst 27 ploegen.

De eerste heats begonnen al vroeg op zaterdag. Een groot aantal Proteërs was daarom al vrijdagavond afgereisd naar het verre Groningen. Eenmaal gearriveerd in Groningen was het vechten voor een OV-fiets en waren de woorden ‘louter pils amice’ te horen bij de verscheidene verenigingen.

Zaterdag
Nadat een aantal het Groningse nachtleven ervaren hadden, gingen de Dames dubbel 4 en Dames C4’en vroeg van start. Op de 2.5 kilometer heeft Strak (Dames dubbel 4) een tweede plek bemachtigd. Hierna volgde ook het Heren 4+ veld waar de eerste plek is bemachtigd door Lange L en de tweede plek door Steen Papier Bier. In de middag gingen de Heren C4’en, Dames 4+, Heren dubbel 4 en Heren 8 van start waarbij de eerste plek is bemachtigd door Stabiel (H4+) en Dubbeldubbeltweemet (Heren dubbel 4), een tweede plek door Bliksem (Heren C4+) en een derde plek door Ongekend (Dames C4+ Klassement).

Nadat alle heats voorbij waren en de avond begon kon het feesten beginnen. Een aantal deed dit op Gyas zelf en andere deden dit in de stad met onder andere een bezoek aan De Drie Gezusters. Met de harde muziek en de pogingen tot barovername heeft Proteus ook op dit vlak van zich laten horen.

Zondag
De zondag was de dag van de 400m sprint en na een heftige nacht voor sommige het moment om niet in te kakken, maar bij te pakken. De eerste heat begon om 10 uur waarin Dubbeldubbeltweemet een eerste plek heeft bemachtigd met een tijd van 1:13,4. Ook Bliksem heeft op deze afstand hun krachten bijeen gebracht en een eerste plek bemachtigd met een baanrecord tijd van 1:20,6. In de middag is het Lange L, Stabiel en SchieTop (Dames C4+) gelukt om eerste te worden. Strak heeft ook op deze afstand de tweede plek bemachtigd met een tijd van 1:21,1.

Dit alles resulteerde uiteindelijk voor Dubbeldubbeltweemet, Lange L en Stabiel in een taart. In het verre noorden was Proteus weer goed vertegenwoordigd op het Groningse water. Met de steun van het bestuur, de coaches en de in de verte horende “Allez Proteus” kreten kan men terugkijken op een mooi en zonnig weekend. Op naar de volgende wedstrijden!