17°C, 5Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Tromp Boat Races

Wedstrijdroeiverslag - 19 oktober 2018 - 13:36 - Door Anouk van Leeuwen

Aankomende zaterdag en zondag vertrekt weer bijna de volledige wedstrijd-sectie naar het sprookjesbos in Hilversum om daar te 5,3 kilometer te varen over het Hilversums kanaal.

Aankomende zaterdag en zondag vertrekt weer bijna de volledige wedstrijd-sectie naar het sprookjesbos in Hilversum om daar te 5,3 kilometer te varen over het Hilversums kanaal. Dit zal de eerste wedstrijd zijn waarin zal blijken hoe fit iedereen de zomer door is gekomen, en voor de eerstejaars van vorig jaar is het de eerste keer om in een ander nummer dan de acht te starten. 

De eerste Proteërs van het weekend zullen aan de start verschijnen om 12u op zaterdag, lekker uitslapen dus. Dit zijn alle heren skiffs en tweezonders. In het zware tweezonderveld nemen Jiri&Pieter en Ruben&Tijmen het op tegen elkaar en nog acht andere tweezonders.In de gewone zware skiff is het alleen Stefan die voor Proteus van start gaat dit jaar. Het is een groot veld van 24 skiffs met best een aantal sterke tegenstanders. Het zware SB skiffveld is echter nog meer dan twee keer zo groot. Hierin starten Steven, Niek en Joram.Middengroep licht was ook lekker aan het skiffen afgelopen weken. Hidde, Matthijs, Tom en Calvin gaan van start in het SB veld terwijl Alexander en Lucas in het gewone lichte veld starten. Hier komen ze onder andere Bart tegen in zijn witte Hudson. 
In het tweede blok op de zaterdag is het tijd voor de heren en dames dubbeltwee. De heren dubbeltwee wordt steeds populairder en dat zie je ook op de Tromp met wel 16 inschrijvingen. Ook Rik&Roland en Jaime&Vincent gaan in dit nummer van start. De dames dubbeltwee is dit jaar vertegenwoordigd door Lisa en Florine en ook Merel zal starten samen met Robin die tegenwoordig bij DDS roeit.    
Het laatste blok op zaterdag gaan de dames viermetten van start, van oudsher een goed gevuld veld op de Tromp. Sija, Ingmar, Annelouk, Marleen en stuur Meike nemen het in dit veld op tegen onder andere Kiri, Sanne, Sofie, Melissa en stuur Loles.  
De zondag begint al een stuk vroeger. Voor Anouk al om 8 uur op de weegschaal maar ook de rest van de skiffeuses van doorbouw dames liggen al om 10 uur met haar aan de start. Dit zijn Ingmar, Veerle en Amber in het SB veld en Kitty in het gewone dames skiff veld. Voor de meesten van hen wordt dit de eerste wedstrijd in de skiff, een spannend moment.  
Het weekend wordt afgesloten met de heren viermetten, zowel licht als zwaar. Hierin zitten veel van degenen die op zaterdag nog in de skiff of de tweezonder waren gestart. Jiri&Pieter voegen zich samen met skiffeurs Steven en Niek en stuur Fleur en nemen het op tegen het bootje van Coen, Pieter, Pim, Rik en stuur Meike en de boot van Tijmen, Max, Matthijs, Ruben en stuur Stephanie. Bij middengroep licht is het iedereen gelukt om de zomervetjes weer kwijt te raken tot in ieder geval het wintergewicht. In het lichte veld gaan Hidde, Lucas, Cees en Tom van start als reünie van vorig seizoen maar dan nu met stuur Dennis die hen door de bruggen en bochten zal geleiden. Ze nemen het op tegen Mark, Thomas, Chris, Jeroen en Nadine.