14.9°C, 3Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Koninklijke Holland Beker en Gyas Meerkamp

Wedstrijdroeiverslag - 28 juni 2018 - 23:45 - Door Coen Jansen

Voor een groot deel van de roeiers van Proteus eindigt het roeiseizoen al dit weekend. Voor de developments roeiers is de Koninklijke Holland Beker dit weekend de laatste wedstrijd van hun klassement. Maar ook voor de NOOC stuurboord competitieroeiers zal de in Groningen gehouden Gyas Meerkamp op zaterdag alweer de laatste wedstrijd van het seizoen zijn. Lees verder voor de voorbeschouwingen van beide wedstrijden!

KHB

Zaterdag


Heren
Op zaterdag gaan iets meer dan een handjevol Proteërs de strijd aan op de Bosbaan. Volgens de planning starten de lichte pikken van het LMDev klassement als eerste. Beide ploegen staan nu slechts één schamel puntje achter degene boven hen in de tussenstand, dus dit is de perfecte kans om nog een plekje te stijgen!
Ook de 4- van MGZ doet mee in het developmentsklassement. Na wat mindere resultaten bij de Westelijke is er vanaf de ZRB weer een stijgende lijn te zien. De vaste opstelling heeft op de Hollandia de overwinning opgeleverd, misschien nu weer?
Voor het Aegon Open Nationaal kampioenschap zijn er vanuit Proteus meerdere bootjes ingezet, waaronder de M4- met Maarten, Jiri, Bart en Wim. Daarnaast stellen Edwin en Keenan hun kwaliteiten nogmaals op de proef in de LM2x. En ook niet te missen is de M2x met quasi-naamgenoten Steven en Stefan.
Bart Lukkes zoekt het zaterdag in de LM4x in een vorstelijke combinatieboot met Asopos, Vidar en Willem III.

Dames
Zaterdagochtend starten ook de developments bootjes van MGD met als spannendste race misschien nog wel de 2x van Veerle en Amber. De dames staan nu eerste in de tussenstand maar willen daar uiteraard graag blijven om de klassementsbokaal binnen te slepen!
Zaterdag starten ook Anouk i.c.m. Argo in de LW2x en Roos i.c.m. Theta in de W2x beide voor het Open Nationaal kampioenschap!

Zondag

Heren
Zondag bestaat de afvaardiging van Proteus-Eretes voornamelijk uit mannelijke roeiers. Bart Lukkes start een combinatie 2x met Ward van Asopos. En als dat nog niet genoeg was zien we hem ook terug bij het Nationaal Kampioenschap in een combinatie 4x. Bij dit kampioenschap zal ook de EUC 8 van MGZ de baan afleggen met als een van de concurrerende teams de KNRB-combi met Vincent Klaassens.Ook Stefan zal zich tussen de internationalen scharen in het M1x veld, het hoofdnummer van de Holland Beker. Dit nummer is nu al weer 3 jaar lang niet door een Nederlander gewonnen, dus wordt het weer tijd.
Verder zijn bij de heren onder 23 Keenan in LBM1x veld en Steven in het BM 1x veld ook van de partij op de zondagnamiddag.

Dames
In getal 2 dames van Proteus pakken ook de zondag van de Holland beker mee. Ellen gaat als boeg van haar KNRB-combi 8 het water op en start in het W8+ veld, die tevens telt voor het NK. Ook Anouk gaat met haar vertrouwde maatje van Argo opnieuw de strijd aan in het W2x veld.


Gyas Meerkamp

De Gyas Meerkamp bestaat uit twee wedstrijden die beide op zaterdag geroeid zullen worden. In de ochtend zal er op het Hoornsemeer een race van 2,2 km plaatsvinden die ‘s middags gevolgd wordt door een 400 meter sprint. De eerste ronde begint met een vlottijd van 8:00 uur al vroeg! Tijdens deze ronde zal het veld voornamelijk overheerst worden door C4-boten van de NOOC en de C4 onervaren klassementen. Tijdens de rest van de dag zal dit beeld blijven overheersen maar zullen er ook verdwaalde dames, heren en mix achten en gladde vieren meevaren. Binnen de stuurboordbokaal van de NOOC zal bij de heren de eer van Proteus verdedigd worden door: Pingu, Velox Cito, Compensatie, Rap’s, Schuimkop, Das Boot en Tandtoe. Hierbij is het vooral spannend om te kijken of Pingu zijn eerste plaats binnen de Stuurboordbokaal kan vasthouden met ploegen van Gyas en Skadi die in de nek hijgen. Bij de dames zullen namens Proteus de volgende  ploegen meedoen: Janita, Hoezo?, Booty, Vlot en MBMB. Hoezo? en Vlot kunnen met (heel) veel geluk misschien nog taarten bij de damesbokaal, zij staan nu op een respectievelijke 3e en 6e plek in de bokaal.

De dag en het seizoen zullen worden afgesloten met een spetterend eindfeest op het (binnen-)strand, kaartjes hiervoor zijn nog steeds verkrijgbaar. Na het feest kan er overnacht worden bij leden van Gyas, of op één van de twee campings in de buurt. Het zal dus zeker een geslaagd weekend worden met een grote (eerstejaars-)afvaardiging van Proteus!