14.7°C, 3Bft. Inloggen

Nabeschouwing Orca slot & NSK

Competitieroeiverslag - 26 juni 2018 - 23:18 - Door Michelle Dubbeld

Afgelopen weekend werd er op de Bosbaan keihard geroeid door vele Proteeërs. Dit weekend was hun laatste kans om een plekje te stijgen in hun bokaal of deze zelfs te winnen! Benieuwd hoe het hun is vergaan? Lees dan snel verder!

Zaterdag
Voor de eerstejaarsploegen was dit de laatste wedstrijd van de Bakboordbokaal en het klassement. Het weekend ging van start met de heren uit poule 1 in de C4+. Opslag en Opgelet! Go! behaalden de B-finale en Welvarend, Makreel en Momentum mochten de A-finale starten en eindigden hier op een zesde, derde en tweede plek. Het was een drukke dag en we gingen dan ook snel verder met de dames uit poule 1. Quattrow roeide zichzelf naar een C-finale, Nootella mocht de B-finale starten en Stuk startte in de A-finale en roeide zichzelf naar de derde plek. Vervolgens was het klassement aan de beurt, de dames TopC4+ Ellende verscheen als eerste aan de start. Voor hun was dit een extra spannende wedstrijd, voor dit weekend stonden zij op de tweede plaats nadat zij hun vorige wedstrijd hadden getaart. Na een pittige 1000m in de A-finale waren zij echter toch teleurgesteld. Een tweede plaats was nét niet voldoende om de bokaal te winnen. Onze heren TopC4+ Donker stond voor deze wedstrijd op een achtste plek in het klassement, hun doel voor dit weekend was om nog een paar plekjes te stijgen. Ze deden hun uiterste best en eindigden zesde in de A-finale!
Vervolgens startten de dames van het D4+ veld hun laatste wedstrijd van de Vlietbokaal. Onbepaald mocht de B-finale starten en Turbulent behaalde een vierde plaats in de A-finale. Hierna volgden de skiffjes waar Anoeska een vierde, Merel een derde en Maaike een eerste plaats behaalde! De eerste taart van dit weekend. Vervolgens is het Mix 2x veld aan de beurt, met wel drie Proteus bootjes in de A-finale. De Proteus Phocas combinatie van Vincent en Emma eindigde hier op een zesde plaats, Paula en Tom van Woudenberg in de ‘Dubbeltweezonder’ behaalden samen de derde plaats en ‘Booty Lotion’ met Rintati en Saul roeiden zichzelf nogmaals naar de tweede plaats. In het dames 4* veld roeide Capabel zichzelf naar een eerste plaats in de B-finale, maar de spannendste wedstrijd was de A-finale waar Natuurlijk alweer een taart binnenhaalde en hiermee ook Skoll Clubquadruple bokaal. Dit hadden wij natuurlijk al lang aan zien komen maar toch waren de dames super blij met deze overwinning! Wankel en Badbeer eindigden beiden op een vierde plaats in het H4+ veld. Wankel deed dit in de B-finale en Badbeer behaalde dezelfde plaats in de A-finale. Als laatste wedstrijd van de dag was de clubacht aan de beurt. Illuster zou deze wedstrijd moeten winnen om de Kruithuisbokaal mee naar huis te mogen nemen, is dat ze gelukt? Ja zeker is dat ze gelukt! Na een mooie race in de A-finale mochten zij toch echt als eerste de finish over varen. Ook Optimael verscheen in deze A-finale aan de start, zij roeiden zichzelf naar een mooie vierde plaats.

Zondag
De zondag ging alweer vroeg van start. Dit keer met de heren uit poule 2 van de Bakboordbokaal waar Potentiaal op een vijfde plaats in de A-finale eindigde. Vervolgens was het de beurt van de dames uit poule 2. De Astrownuts  hadden wat opstartproblemen maar roeiden in de C-finale iedereen voorbij. Cataratas had zichzelf in de ochtend gekwalificeerd voor de A-finale en maakte een grote kans op een taart, echter werden zij op de start uitgesloten omdat zij een invaller hadden vanwege een zieke roeister. Heel jammer! Maar ze hebben zeker laten zien wat zij konden. Vervolgens werd onze eigen Toercie in de Goudgeilefladderende glittereendjes eerste in heat 4 van het Mix C4+ veld. Waarna het H4+ cat. A veld op het water verschijnt om de Vlietbokaal af te sluiten. Steen Papier Bier mocht de B-finale starten, BIER-4S-One behaalde een vierde plaats in de A-finale, en Lange L behaalde hier de tweede plaats. De dag vordert met drie Proteus ploegen in de B-finale van het heren skiff veld. Niels eindigt op een zesde, Alexander op een vijfde en Timothee op een tweede plaats. In het heren 2- veld worden de Escalatie Bradahs tweede in de B-finale en Rik and More-T behalen de zesde plaats in de A-finale. Kwik, kwek en kwak eindigt in het dames 2x veld op een vijfde plaats en damesclubacht Riskant sluit de Kruithuisbokaal af met een vijfde plaats in de A-finale.

NSK
Op zondag werd er naast de Bakboordbokaal ook het Nederlands Studenten Roei Kampioenschap gestart. Hier mocht het klassement en de top 12 van beide bokalen aan meedoen. Vanuit Proteus mochten hier maar liefst 15 ploegen naartoe, echter kon niet iedereen genoeg roeiers vinden om te starten dus verschenen we zondag met zeven herenploegjes en twee damesploegen aan de start. Momentum, Welvarend en Pingu wisten bij de heren de halve-finale te behalen. Bij de dames mochten Ellende en Stuk de halve-finale roeien. Momentum wist in de finale een vierde plaats te behalen, een geweldige prestatie in dit veld! De allerlaatste en misschien ook wel aller spannendste wedstrijd van dit weekend was de dames finale van het NSK waar Ellende mocht starten, na een ontzettend spannende race waar zij toch echt bijna de hele 2K eerste lagen hadden zij de pech om op de finish te worden ingehaald. Na uitgebreide inspectie van de fotofinish werd helaas geconcludeerd dat zij net ietsje langzamer waren dan Skadi.  

Al met al was dit voor Proteus een goed weekend met een aantal bokalen, vele taarten, maar nog meer tweede plekken. Er gaan dus vast en zeker meer taarten volgen in de toekomst.