14.7°C, 3Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Orca Slot & NSK

Competitieroeiverslag - 22 juni 2018 - 17:00 - Door Sylvie Wigmans

Aankomend weekend zal op de Bosbaan alweer de 23e editie van de Orca Competitie Slotwedstrijden georganiseerd worden! Daarnaast vindt op zondag de Nederlandse Studenten Kampioenschappen plaats. Met wederom de meeste inschrijvingen vanuit Proteus belooft het een mooi weekend te worden!

De Orca Slot is de laatste wedstrijd voor de eerstejaarsploegen van de NOOC Bakboord bokaal en het Klassement. Dit weekend zal er bekend worden welke ploegen uit Nederland er met de grote bekers vandoor gaan! Daarnaast is er op zondag nog een andere prijs te winnen, want dan wordt de NSK geroeid. Op deze dag zullen we ook genoeg Stuurboord C4’en op het water vinden, want de top 12 van beide bokalen mogen - naast alle Klassementsploegen - meedoen aan deze wedstrijd. Vanuit Proteus zullen er 10 ploegen strijden om zich Nederlands Student Kampioen C4+ Roeien te mogen noemen aan het eind van de dag!
Alle NOOC ploegen zullen boord aan boord tweemaal een 1 km roeien. De NSK finale is daarnaast 2 km. Dat is de afstand die alle andere velden ook zullen roeien.
Omdat de Orca Slot ook voor veel andere bokalen de laatste wedstrijd zal zijn, zullen we ook genoeg ouderejaars compoploegen tegenkomen. 60 Proteus ploegen zullen dit weekend afreizen naar de Bosbaan om met zo veel mogelijk taarten terug te komen.

Zaterdag
Het weekend zal vroeg beginnen met de heren uit poule 1 van de Bakboord bokaal. MAKREEL, Welvarend, OP’slag, Momentum en Opgelet! GO! zullen het tegen elkaar opnemen voor een plekje in de A-finale later die dag. Welvarend staat op dit moment op een derde plek in de bokaal. Zullen zij Skadi kunnen verslaan en nog een tweede plek kunnen bemachtigen?
Na de heren mogen de Dames Top C4’en hun laatste voorwedstrijd van het seizoen roeien. Na een ruime overwinning op de HOCT twee weken geleden en een huidige tweede plek in het Klassement is er nog van alles mogelijk. Weten zij Skadi en Argo deze dag te verslaan en er met de bokaal vandoor te gaan?
Ook de dames uit poule 1 mogen zaterdag vroeg het water op. Quattrow, Stuk en Nootella zullen een goede voorwedstrijd moeten roeien om in de A-finale te komen. Stuk staat op dit moment derde in de bokaal en met een goede prestatie dit weekend kan dit nog veranderen in een nette tweede plek.
Daarna is het de beurt aan de Heren Top C4’en. Donker, die op dit moment op een 8e plek in het Klassement staat, zullen dit weekend ook hun laatste wedstrijd roeien. Hopelijk zetten zij een nette tijd neer om het toch wat moeizame seizoen goed af te sluiten.
We schuiven de C4’en voorlopig aan de kant en zullen verder gaan met de gladde boten. Daarin zien we een bekende naam verschijnen in het Composaris 1x Veld. Onze Annelies zal in haar Monsterlijk Lekkere skiff gaan strijden om een eerste plek.
Vervolgens zullen de dames in het D4+ cat. A veld starten. Namens Proteus zullen Turbulent en Onbepaald hun laatste wedstrijd van de Vlietbokaal starten.
Daarna zullen de dames skiffjes op het water verschijnen. Uiteraard zullen Merel, Maaike en Anoeska starten in dit veld. Deze dames hebben we vaak voorbij zien komen afgelopen seizoen met genoeg overwinningen. Zal dat dit weekend ook weer hetzelfde zijn?
Het Mix2x veld zal vervolgens van start gaan. We zien weer de ‘Booty Lotion’ combinatie van Rintati en Saul voorbij komen. Na net een tweede plek op de A3K vorig weekend gehaald te hebben, zullen zij nog een poging doen voor de overwinning. Dit zullen zij onder andere moeten opnemen tegen Paula en Tom van Woudenberg in de ‘Dubbeltweezonder’ en de Proteus Phocas combinatie van Vincent en Emma.
Hierna is het tijd voor de dames dubbelvieren. Natuurlijk, Capabel en Strak zullen dit veld voor de laatste keer dit seizoen starten. Natuurlijk mag hierna met de Skoll Clubquadruple bokaal naar huis, want zij staan nu ruim bovenaan!
Vervolgens zullen we weer wat heren op het water zien verschijnen. In het H4+ cat. B veld zullen Wankel, Vrijmiboot en Badbeer starten. Ook zij zullen met deze wedstrijd de Vlietbokaal afsluiten.
De enige achten van de dag zullen vervolgens aan de start verschijnen. Illuster en Optimael gaan een mooie tijd proberen neer te zetten. Illuster, die nu net bovenaan Nereus in Kruithuisbokaal staat, zal deze wedstrijd moeten winnen om de bokaal mee naar huis te mogen nemen. Gaat ze dat lukken?
Na dit veld zullen alle finales plaatsvinden. Hoezo? en een Vlot/Ellende combinatie zullen meteen de A-finale roeien in het DOnerv C4+ veld. Deze dames uit de Stuurboord bokaal wilden nog een extra wedstrijd starten en hopelijk kan één van hen nog een mooie taart behalen in dit veld om de dag goed af te sluiten voor Proteus!

Zondag
Na een zaterdag vol Proteus ploegen zullen er zondag ook weer genoeg wit/oranje bladen op het water te zien zijn. Veel eerstejaarsploegen uit de bakboord bokaal zullen elkaar weer tegenkomen in de NSK velden.
De dag wordt geopend met de heren uit poule 2 van de Bakboord bokaal. Potentiaal, die op dit moment 8e in hun poule staan, kunnen met een goede tijd nog een enkel plekje omhoog schuiven.
Het blok zal verdergaan met de dames uit poule 2. De Astrownuts en Cataratas zullen hun laatste wedstrijd roeien om zo het seizoen mooi met elkaar af te sluiten.
Daarna zullen de eerste NSK velden van start gaan, waarmee we beginnen met de heren. Namens Proteus zullen Opgelet! GO! , OP’slag, Pingu, Velox Cito, Welvarend, MAKREEL en Momentum starten. Pingu en Velox Cito uit de Stuurboord bokaal zullen er alles aan doen om hun concurrenten van de Bakboord bokaal achter zich te laten. De stand is nu weer gezet op 0, dus iedereen kan er met de winst vandoor gaan. Wie mogen er door naar de finale? En wie met die felbegeerde titel?
Daarna is het de beurt aan de dames om de eerste voorwedstrijd van de NSK te roeien! Stuk, Ellende en Quattrow zullen de naam van Proteus gaan verdedigen. De concurrentie is groot maar alles is natuurlijk mogelijk.
De C4’en verdwijnen weer even en worden ingewisseld voor het H4+ cat. A veld. Lange L, Steen Papier Bier, Waterdicht en BIER-4S-One zullen op het water gaan verschijnen. Hiermee sluiten zij de Vlietbokaal af.
Daarna zullen de heren skiffjes aan de start verschijnen. Niels, Alexander, Timothée en Jelle zullen deze wedstrijd roeien en daarmee de Skoll Skiffbokaal afsluiten.
Ook het H2- veld zal ‘s middags voorbij komen. Hierin zien we Rik and More-T, de Escalatie Bradahs en Absolaal verschijnen. Zo wordt de Gyas Noord-Willemsbokaal voor hen afgesloten.
Ook de Skoll Ask & Embla Bokaal zal deze dag worden afgesloten met de roeiers in het dubbeltwee veld. Namens Proteus zullen Kwik, Kwek en Kwak en Gewoon Gaan starten.
Dan is het ook tijd voor de laatste wedstrijd van het seizoen van Dames Clubacht Riskant. Waarschijnlijk zullen zij de Kruithuisbokaal afsluiten met een huidige zesde plek.
De laatste velden voor Proteus die over zijn zijn de D4+ cat. B en Mix C4+. Team Kast zal starten in dit eerste veld. Onze geliefde Toercie zal starten in hun ‘goudgeilefladderende glittereendjes’ boot.
Als afsluiter van dit weekend zullen de finales van de NSK plaatsvinden. Wie trotseren het water van de Bosbaan en mogen zich de compo strijders van het jaar noemen? We gaan het zien!

Een vol weekend dus waarin er genoeg Hemelsblauwe wedstrijdshirtjes op het water te vinden zullen zijn. Zaterdagavond zal Orca daarnaast het slotfeest organiseren in club Panama in Amsterdam met als thema ‘Into the galaxy’. Omdat dit feest al helemaal vol is, opent Skoll gratis haar deuren voor alle leden van Proteus. Dat feestje voor de afsluiting van het mooie competitie roeiseizoen moet dus wel goedkomen!