14.9°C, 3Bft. Inloggen

Nabeschouwing Euros Dienerlo Regatta

Competitieroeiverslag - 30 mei 2018 - 15:38 - Door Michelle Dubbeld

Afgelopen weekend vond de Grolsch Euros Dienerlo Regatta plaats in Enschede. Proteus was vertegenwoordigd door maar liefst 46 ploegen. Er werd gekampeerd op de campus van de TU Twente en de tropische hitte zorgde hierbij voor een echt vakantiegevoel. Lees hier de volledige nabeschouwing.

De roeiers hebben een 1500m en 450m vlak na elkaar moeten afleggen op het Twentekanaal, beide vanuit een doorstart. Met het warme weer was dit een lastige wedstrijd, de roeiers hebben lang op het water gelegen en vele voetjes hingen dan ook overboord tussen de wedstrijden door om toch nog een beetje verkoeling te krijgen.  

Zaterdag
De zaterdag begon om 9:30 met de heren uit poule 1. Voor de eerstejaars roeiers uit de NOOC stuurboordbokaal was dit al de vierde wedstrijd en het is nu belangrijk om goed je best te doen als je nog een paar plekken wil stijgen. Pingu eindigde op een tweede plaats, op de 1500 meter konden zij het net niet winnen van hun geduchte concurrenten uit Groningen. Tijdens de 450 meter herpakten zij zich en roeiden de snelste tijd, echter was dit nog niet genoeg om als eerste te eindigen. Na wat flinke berekeningen kon geconstateerd worden dat hun eerste plek in het klassement nog geen gevaar loopt. Pingu werd gevolgd door Compensatie op een 8e, Rap’s op een 10e, Schuimkop op de 11e en Velox Cito op de 15e plaats. Na de heren mochten de dames uit poule 2 van start gaan, als enige Proteus ploeg in deze poule behaalden MBMB een zesde plaats en staan dus nog steeds in de top 10!
In blok 2 gingen de heren in een gladde vier van start, hier eindigde Badbeer op een zesde, Vrijmiboot op een zevende en Wankel op een 18e plaats. Het derde blok gaat verder met de Dames 4*, waar Natuurlijk alweer een taart heeft binnengesleept! Zij wonnen beide afstanden met een ruime voorsprong. Daaropvolgend eindigde Capabel op een vierde plaats. Hierna was het Dames C4+  klassement aan de beurt. Ellende stond voor deze wedstrijd nog op een gedeelde eerste plaats met Skadi, echter was deze wedstrijd niet hun beste. Ze eindigden op een vijfde plaats. Hierdoor zakken zij helaas van de eerste naar de derde plaats in het klassement. De tijden liggen echter heel dicht bij elkaar dus er zijn zeker mogelijkheden om weer wat plekjes te stijgen. Halverwege de dag stapten er plotseling een aantal duikers het water in om eventjes een gezonken MoBo op te duiken, kan gebeuren. Vervolgens begon blok 4 met de ervaren heren 4+, hier roeiden Lange L, Bier-4S One en Steen, Papier, Bier zichzelf naar een tiende, elfde en dertiende plaats. In het skiff veld wist Merel Dubbeldam de snelste tijd neer te zetten en haalde hiermee de tweede taart van dit weekend binnen! In ditzelfde veld behaalde Anoeska de Jong de vijfde plaats. Dit blok sloot af met een taart van Quattrow in het dames onervaren C4+ veld, die zij, ondanks dat ze de boot voor de finish al lieten lopen, gewoon hebben gewonnen! Blok 5 en 6 bestonden uit sprintwedstrijden van 450 meter. Team Kast eindigde in het D4+ veld op de vierde plaats. In het D2x veld wisten Maaike en Pascalle met gemak een taart te bemachtigen, zij waren ruim acht seconden sneller dan de bootjes die volgden. Eerstejaarsploeg Pingu voegde zich samen met Turboot van Gyas en verdeelden zich over Beukboot 1.0, 2.0 en 3.0. Samen bemachtigden zij de derde, vierde en vijfde plek. Sven en Bart combineerden Proteus met Skadi en behaalden in het H2x veld de derde plaats. In het D4* veld eindigde Voorbij op een tweede plaats en in het mix C2+ veld startte ons bestuur als Monsterlijk Lekker en behaalden de laatste taart van de dag binnen. De zaterdag sloot af met een mooi feestje op de campus waarna iedereen lekker zijn tentje in kon rollen om te gaan slapen. Het was een bijzonder feestje met vele barovernames en er zijn heel wat biertjes gestreept.  

Zondag
In het eerste blok van de dag mochten van Proteus Kimberley en Charlotte als eerste aan de start verschijnen van het D2x veld waar zij de tweede plaats haalden. Hierna was het tijd voor poule 2 van de heren NOOC stuurboord. In de C4+ roeide Das Boot zich naar een zesde plaats en Tandtoe behaalde de 18e plaats. In het achtste blok van dit weekend startte Turbulent in het ervaren D4+ veld en behaalde hier de vierde plaats. Ook blok negen bleef een rustig blok voor onze Proteërs, maar Makreel won hier wel in het heren onervaren C4+ veld en behaalden hiermee de vijfde taart van dit weekend. Tijdens het volgende blok mocht Team Kast voor de tweede keer dit weekend het water op en behaalde een achtste plaats in het dames ervaren 4+ veld. Hierna waren de eerstejaars dames van poule 1 aan de beurt. Janita was razendsnel en bemachtigden de tweede plaats, hiermee zullen zij zeker een aantal plekken in het klassement gaan stijgen! Zij werden op de voet gevolgd door Hoezo? die de derde plaats bemachtigden, Vlot eindigde op de negende plaats en Booty op de 11e plaats. In het laatste blok zagen we vooral onze heren in de skiffjes. Zo werd Gilles vierde, Alexander zesde, Niels tiende en Jelle 11e in het heren 1x veld. Na de skiffjes zijn de dubbeltwee bootjes  aan de beurt. In het Mix2x veld werden Erik en Hellen tweede en Tom en Paula van ons eigen bestuur roeiden zichzelf naar de zevende plaats. Donker mocht in het heren C4+ klassement het weekend afsluiten. Zij werden vijfde en zijn hier zeker tevreden over! Al met al kunnen we zeggen dat onze roeiers dit weekend lekker gepompt hebben en zeker niet zijn verzopen.