9.5°C, 2Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Rottebokaal

Competitieroeiverslag - 11 mei 2018 - 12:51 - Door Nino Wouters

Dit weekend zal de rottebokaal plaatsvinden, georganiseerd door A.R.S.R. Skadi. Ter ere van hun 13e lustrum zal Skadi groot uitpakken en een groot feest neerzetten in het Excelsior Stadion.

Niet te bescheiden over hun organisatorische prestatie moet Skadi niet vergeten dat er ook een wedstrijd geroeid moet worden! Het belooft namelijk een druk weekend te worden met de aanwezigheid van zowel het klassement, de stuur- en bakboord bokaal. Proteus zal daarnaast wederom met veel ouderejaars boten aan de start verschijnen: het belooft een spannend weekend te worden! Let op: Er rijden geen treinen naar station Rotterdam Alexander. Het alternatief is dus de metro. Het reisadvies vanuit delft is dus: trein richting Rotterdam Blaak, overstappen op metrolijn A of B richting Nesselande/Binnenhof, uitstappen op halte Alexander en vanaf daar verder met de Pendelbus.

Zaterdag

Zaterdag zal in het teken van een heftige start staan: maarliefst 37 ploegen zullen die dag van start gaan! Op vele fronten zal er dus wel iets te beleven vallen!

Onervaren C4+ bokalen

Het weekend zal voor Proteus geopend worden door de Heren van de Bakboord bokaal. Hier zullen Opgelet Go!, Momentum, Makreel en OP’slag de 1000m aangaan. Top C4+ Welvarend zal het in dit veld ook opnemen en laten zien hoe hard ze roeien ondanks een invaller in de boot . De heren zullen gevolgd worden door de dames van de Stuurboord bokaal. Van maarliefst 107 ploegen heeft proteus 3 ploegen in de top 10: Vlot, Hoezo? en BOOTY. Deze dames zullen samen met Janita als tweede blok de race aan gaan. Later op de dag zullen ook Potentiaal en MBMB ook van start gaan in de tweede poule van de de heren Bakboord bokaal en dames Stuurboord bokaal. Ten slot voor de eerstejaars bokalen zal Ln(de) om 12u50 van start gaan in het dames C4+ klassement veld. Zij zullen de strijd met Okeanos aangaan om als enige op de eerste plek te mogen staan. 

Achten

Zaterdag zal ook het moment zijn voor de competitie achten om weer de strijd aan te gaan over de golven van de Willem-Alexander baan. Zo zullen in het HCl8+ zowel Illuster als Optimael aan de start verschijnen. De mannen van heerenclubacht Illuster zullen hun best doen om deze keer geen twijfel mogelijk te maken en hun tegenstanders van Nereus achter zich te laten in de Bokaal. Optimael, op dit moment slechts vierde in de bokaal, 2 punten achter Laga, zullen zeker hun best doen om nog een plek te promoveren.De dames van Riskant zullen zich samen met een invalster dit weekend weer maximaal geven: na een goede trainingsperiode sinds de PEiL hebben de dames er vertrouwen in. Ondanks een strenge loting in de voorwedstrijd mikken de dames op een A-finale: de top 6 dit weekend zien zij wel zitten. En wat de uitslag ook mag zijn zullen de dames er dit weekend vol van genieten: de planning van de wedstrijden zorgt ervoor dat zij eindelijk naar het wedstrijd feest kunnen!
Beide clubachten zullen naast hun 2000m ook op de sprint starten. De heren zullen hard hun best moeten doen: een overwinning zou betekenen dat de sprintbokaal dit jaar binnen is! De dames daarnaast zijn nog maar 3 punten verwijderd van een eerste plek in de sprintbokaal en zullen hard moeten strijden om Nereus achter zich te laten. 

Vieren

Het vierenveld zal uiteraard ook dichtbevolkt zijn met Proteeërs. Maar echter zullen Badbeer en Vrimiboot als enige de 2000m aan gaan. De rest van de vieren vinden we terug in de sprint. Zo zullen Potvissen, Dubbeltwee en Voorbij, op dit moment laatste drie in de sprintbokaal hun best doen om wat plekjes te klimmen. Team Kast, op dit moment gedeeld eerste met Triton, zullen alles geven om deze positie te behouden (met triton een plekje lager uiteraard). 

CoCo C4+

In het competite commissie veld, zal uiteraard onze eigen toercie aan de start staan. Ze zullen laten zien dat om eerstejaars te helpen hard te roeien, ze dit zelf ook moeten kunnen. Een C4+ is natuurlijk niet genoeg voor de hele commissie en inegratie is ook heel belangrijk, daarom zal er naast de Toercie 4 ook een combi boot van start gaan met een combinatie Proteus-Asopos-Euros. 
We starten  met 2 c4en. 1 met alleen maar mensen van onze toercie en de ander gevuld met 2 gasten van ons en een chick van Asopos en Euros. Het CoCo C4 veld is speciaal voor alle competitie commissies van alle verenigingen. Dit veld gaat natuurlijk aangeveegd worden door de meest eendpische CoCo namelijk, de Toercie. Het wordt heel hard beunen en de wedstrijd wordt geheid niet helemaal nuchter gestart, zoals een echte competitie roeier dat doet.” - Saul Pennings 

Skiffs

Het heren- en damesclub skiffveld is dit jaar druk bezocht met 10 heren en 9 dames. Zo zal wederom Alexander Verhoeven aan de start verschijnen in voorwedstrijd 1 samen met Roger Moens en Gilles Deiters. In voorwedstrijd 2 zullen Timothee Macquart en Niels Huang van start gaan. Na al veel gegeven te hebben als invaller voor eerstejaars licht op de Damen zal Timo nogmaals zijn benen eronder moeten zetten voor een finale.
Drie dames zullen in het skiffveld van start gaan. Anoeska de Jong en Maaike Waaldijk zullen openen in de eerste heat. Beiden doen voor de tweede keer mee in de bokaal. Maaike heeft dit jaar de serieuze ambitie om de winst te pakken en het perspectief ziet er heel goed uit: met 14 punten loopt ze voorlopig maarliefst 5 punten voor op nummer 2 van de bokaal. Anoeska staat nek aan nek met deze nummer twee: kunnen we een proteus top 2 verwachten dit jaar? In heat twee zal ook Merel Dubbeldam starten. Merel heeft vertrouwen in de voorwedstrijd waarvan enkel de langzaamste boot niet door mag naar de finale. De finale daarentegen geeft Merel aan wel uitdagender te vinden maar dit maakt het natuurlijk alleen maar leuker!

Dubbeltwee

In het dubbeltwee sprint veld zal de sterke combi VE-TWO met Maaike en Pascalle weer aan de start verschijnen om het veld weer eens aan te vegen. De dubbeltwee van Laga, VE-TWO’s voornamelijke tegenstander, doet dit weekend niet mee. Dit betekent voor de dames dat ze zoveel mogelijk punten zullen proberen binnen te halen voor de bokaal. De concurrentie is volgens Maaike wel pittig maar wie weet zit er wel een overwinning in!In het heren dubbeltwee veld (de 2000m) zullen de Rowing Stones het tegen de overige 12 deelnemers opnemen. 

Zondag

Vergeleken met de Zaterdag is de Zondag stukken rustiger. Er zullen inderdaad (enkel) 17 ploegen van start gaan op de dag na het feest (waar ze dus heen gegaan zijn of niet). 

Onervaren C4+ bokalen

Wederom zal de dag weer geopend worden door de NOOC-bokaal gangers en met name door de Stuurboord bokaal heren ploegen. Hier vinden we Das boot, Raps en Pingu terug. De heren zullen achtervolgd worden door de dames van de Bakboord bokaal. Hier vinden we Quattrow en Stuk. De dames van Stuk staan op dit moment maarliefst tweede in hun bokaal, nek aan nek met nummer 1 van Skadi: zal Stuk er in slagen om “Damesch 3” op eigen water te verslaan en zo een mooie winst pakken? Be there or be [  ]!Later in de middag zullen de laatste eerstejaars ploegen van start gaan: om 14u05 zullen dames uit de bakboord bokaal poule 2 starten. Hier zullen Nootella, Cataratas en de Astrownuts hun best doen om wat plekjes te pakken in de bokaal. Achter deze dames aan zullen de heren van Donker starten, na een aantal lastige dagen en twee missende roeiers zullen de mannen met een invaller hun best doen om hun 4e plek in het klassement te verdedigen. Om het weekend af te sluiten zullen de heren van Tantoe de strijd nog moeten aangaan. 

Dames club dubbelvier

In het club dubbelvier veld belooft het ook weer spannend te worden! We zullen als eerst in de voorwedstrijd Capabel zien langskomen. De Capabele dames zijn goed op weg om een mooie top 3 te halen dit jaar en zijn maar 3 punten verwijderd van Gyas die op dit moment plek 3 bezet houdt. In de tweede voorwedstrijd zullen we de dames van Natuurlijk en van Strak tegenkomen. Op het moment staan de dames van Natuurlijk op de eerste plek in de bokaal met slechts 1 punt voorsprong op de concurrenten van Phocas met wie zijn hun heat zullen delen. Strak, op dit moment op plek 10 van de 14 zullen mogelijk de concurrenten van Aegir kunnen pakken die slechts 1 punt voor ze liggen.

Dames dubbeltwee

Als laatste inschrijving van dit weekend zal Kwik, Kwek en Kwak Proteus vertegenwoordigen in het dames dubbeltwee veld. Deze dames doen het goed met een tweede plek in de bokaal. Zullen zij dit weekend wat punten kunnen pakken om in te lopen op de nummer 1?